Κοτόπουλο ισπανικό

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1750γρ. κιλό περίπου)
  • 200-300γρ. λουκάνικο τσορίθο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ζάρια μετρίου μεγέθους
  • 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/3 κ.γ. πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
  • αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. το κοτόπουλο με αρκετό αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Tο βγάζουμε από το ψυγείο.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς.
  3. Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά από την ώρα που παίρνει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό.
  4. Καθαρίζουμε τη φλούδα από το λεμόνι και το βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου. Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο με ελαιόλαδο.
  5. Βρέχουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας με νερό και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  6. Τοποθετούμε στο ταψί τις πατάτες, το κοτόπουλο και το τσορίθοΙσπανικής καταγωγής λουκάνικο (αλλαντικό). Φτιάχνεται από χοιρινό κρέας και έχει πάπρικα και σκόρδο., κομμένο σε κομματάκια.
  7. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. τις πατάτες και προσθέτουμε το λάδι.
  8. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σε μεγάλο πουγκί και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα περίπου.
  9. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ανοίγουμε τη λαδόκολλα.
  10. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη γαρνιτούρα του και τα ζουμιά του σε μία πιατέλα.

Αυτό το ήξερες

Για να μη μας στεγνώσει το κοτόπουλο την ώρα του ψησίματος, το αλείφουμε κατά διαστήματα με ελαιόλαδο ή βουτυρο.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει εύκολα από τα οστά και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3905 Εμφανίσεις σήμερα: 0