Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Ρολό κιμά τυλιχτό με μπέικον
Υλικά συνταγής
- 10-15 φέτες μπέικον (μακρόστενες)
- 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες στο γάλα και στραγγισμένες (μόνο η ψίχα)
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κοφτή κ.σ. αλάτι
- 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε καλά, με απαλές κινήσεις για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.
- Απλώνουμε σε μεμβράνη τις φέτες μπέικον, τη μία δίπλα στην άλλη. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, τον κιμά σε μακρόστενο ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12146
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο