Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι και κόκκινη σάλτσα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το χταπόδι

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • 1 κρεμμύδι
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι

για τη μακαρονάδα

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρόνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 6 ντομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ζάρια ή περασμένες από το multi
  • ½ φλιτζ.κρασί κόκκινο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι κόκκινο καυτερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, ολόκληρο το κρεμμύδι, το λάδι και το πιπέρι.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, προσθέτουμε το χταπόδι. Φροντίζουμε το νερό να καλύπτει ίσα-ίσα το χταπόδι.
  3. Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη θερμοκρασία και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
  4. Σουρώνουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομματάκια.
  5. Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να «κρατάει» λίγο. και κρατάμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε.
  6. Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομματάκια του χταποδιού και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  7. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, το καυτερό πιπέρι, αλάτι και πιπέρι.
  8. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 20 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε στη σάλτσα το κοφτό μακαρονάκι και 2-3 κ.σ. νερό από αυτό που τις βράσαμε. Ανακατεύουμε καλά.
  10. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.

Σχόλια

Από τον tavris andreas την ημ/νία 02/12/2021 - 16:03
kai to skordo pote to vazoume

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8305 Εμφανίσεις σήμερα: 0