Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.
Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι και κόκκινη σάλτσα
Υλικά συνταγής
για το χταπόδι
- 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
- 1 κρεμμύδι
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
για τη μακαρονάδα
- 1 πακέτο κοφτό μακαρόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 6 ντομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ζάρια ή περασμένες από το multi
- ½ φλιτζ.κρασί κόκκινο (προαιρετικά)
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- ⅓ κ.γ. πιπέρι κόκκινο καυτερό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, ολόκληρο το κρεμμύδι, το λάδι και το πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, προσθέτουμε το χταπόδι. Φροντίζουμε το νερό να καλύπτει ίσα-ίσα το χταπόδι.
- Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη θερμοκρασία και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
- Σουρώνουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομματάκια.
- Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να «κρατάει» λίγο. και κρατάμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε.
- Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομματάκια του χταποδιού και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, το καυτερό πιπέρι, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα το κοφτό μακαρονάκι και 2-3 κ.σ. νερό από αυτό που τις βράσαμε. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8305
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο