Κέικ με φέτες μπανάνας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3-4 μπανάνες (οι 2 να είναι ώριμες)
  • 225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150γρ. ζάχαρη και επιπλέον
  • 4 κ.σ. γεμάτες καστανή ζάχαρη
  • 100γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου και επιπλέον 2 κ. σ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2 αυγά

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος ομοιόμορφα. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. την καστανή ζάχαρη και προσθέτουμε 2 κουταλιές κοφτές βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κόβουμε τη μια μπανάνα σε φέτες. Αν χρειάζεται για να γεμίσει ο πάτος της φόρμας, κόβουμε άλλη μια μπανάνα.
  2. Λιώνουμε τις υπόλοιπες μπανάνες με πιρούνι. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με μίξερ και προσθέτουμε και τις μπανάνες. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις φέτες μπανάνας στην φόρμα και το χτυπάμε στον πάγκο μια δυό φορές. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά με 1 ώρα.
  3. Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η μπανάνα είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, Β, C και D. Καταναλώνεται κυρίως ωμή αλλά και σε διάφορες άλλες μορφές, όπως τηγανιτή. Καλλιεργείται κυρίως σε τροπικά κλίματα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2840 Εμφανίσεις σήμερα: 1