Κέικ απλό βασική συνταγή

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (17 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή ανάμεικτα
  • 440γρ. (2 ½ φλιτζ.) ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 270ml (1 ¼ φλιτζ.) γάλα
  • 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 κέικ μεγάλο

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και τα αυγά να έρθουν επίσης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, τη βανίλια ή το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη μια φόρμα στρόγγυλη κέικ ή 2 μακρόστενες. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 45 με 50 λεπτά.
  5. Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σκεπάζουμε αφού κρυώσει εντελώς.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 02/19/2018 - 14:19
τελειο θα τις γραψω ολες
Από τον Antriana την ημ/νία 05/26/2018 - 15:55
Telio mpravosas

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 56494 Εμφανίσεις σήμερα: 168