Η κατσιαμάκα είναι παραδοσιακό φαγητό, από αυτά που χάθηκαν μέσα στον χρόνο. Η ονομασία της προέρχεται από τη Χαλκιδική και αποτελεί ένα από το πολλά πιάτα της καθημερινότητας των ανθρώπων της...
Κατσιαμάκα
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό και ρίχνουμε το λάδι και αλεύρι σιγά σιγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και βράζουμε μέχρι να πήξει. Αν είναι πολύ αραιό το μείγμα προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει. Αραιώνουμε το μέλι με λίγο νερό και βάζουμε το μπολάκι στο κέντρο της κατσιαμάκας.
- Κόβουμε μπουκιές και τις βουτάμε στο μέλι.
Χαλκιδική
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9167
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο