Κατσιαμάκα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό νερό
  • 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • αλεύρι καλαμποκίσιο (περίπου 1 φλιτζ.)
  • 2 κ.σ. μέλι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
Μακεδονία (Χαλκιδική)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό και ρίχνουμε το λάδι και αλεύρι σιγά σιγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και βράζουμε μέχρι να πήξει. Αν είναι πολύ αραιό το μείγμα προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
  2. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει. Αραιώνουμε το μέλι με λίγο νερό και βάζουμε το μπολάκι στο κέντρο της κατσιαμάκας.
  3. Κόβουμε μπουκιές και τις βουτάμε στο μέλι.
Χαλκιδική
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

Η κατσιαμάκα είναι παραδοσιακό φαγητό, από αυτά που χάθηκαν μέσα στον χρόνο. Η ονομασία της προέρχεται από τη Χαλκιδική και αποτελεί ένα από το πολλά πιάτα της καθημερινότητας των ανθρώπων της...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8626 Εμφανίσεις σήμερα: 5