Κάστανα βραστά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.1 (11 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά κάστανα
  • νερό
  • αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Διαλέγουμε από την αγορά κάστανα που έχουν γυαλιστερό φλοιό και είναι βαριά σε σχέση με το μέγεθος τους.
  2. Χαράσουμε έναν σταυρό στην κάτω σκληρή πλευρά κάθε κάστανου. Τα πλένουμε. Σε κατσαρόλα, βάζουμε μπόλικο νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το αλάτι και τα κάστανα.
  3. Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά από την ώρα που θα ξαναπάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό.
  4. Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς (ίσα-ίσα να μην καιγόμαστε), τα καθαρίζουμε και σερβίρουμε. Υπέροχη, χειμωνιάτικη και θρεπτική λιχουδιά.

Αυτό το ήξερες

Tα κάστανα είναι πηγή βιταμίνης C, B1, B2 και αμινοξέων. Συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους και της κόπωσης, αλλά και στη μείωση της LDL-χοληστερόλης. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 65917 Εμφανίσεις σήμερα: 0