Tα κάστανα είναι πηγή βιταμίνης C, B1, B2 και αμινοξέων. Συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους και της κόπωσης, αλλά και στη μείωση της LDL-χοληστερόλης. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο...
Κάστανα βραστά
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά κάστανα
- νερό
- αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Διαλέγουμε από την αγορά κάστανα που έχουν γυαλιστερό φλοιό και είναι βαριά σε σχέση με το μέγεθος τους.
- Χαράσουμε έναν σταυρό στην κάτω σκληρή πλευρά κάθε κάστανου. Τα πλένουμε. Σε κατσαρόλα, βάζουμε μπόλικο νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το αλάτι και τα κάστανα.
- Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά από την ώρα που θα ξαναπάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό.
- Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς (ίσα-ίσα να μην καιγόμαστε), τα καθαρίζουμε και σερβίρουμε. Υπέροχη, χειμωνιάτικη και θρεπτική λιχουδιά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 143350
Εμφανίσεις σήμερα: 25
Νέο σχόλιο