Γλώσσα τηγανητή με σάλτσα ρεμουλάντ

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη γλώσσα

  • 4 φιλέτα γλώσσας των 200γρ. – 250γρ.
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι

για τη σάλτσα

  • 350γρ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. κάπαρη Ακανθώδες φυτό που συλλέγεται κυρίως τον Μάιο και διατηρείται τουρσί σε ξύδι (δεν καταναλώνεται ποτέ ωμή). Δίνει ιδαίτερη γεύση στις σαλάτες αλλά και σε σάλτσες. Στην Ελλάδα συναντάται κυρίως στις Κυκλάδες. ψιλοκομμένη
  • 2 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. ψιλοκομμένα
  • σχοινόπρασοΜοιάζει με το κρεμμύδι αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Τα φύλλα του είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται εύκολα και για ντεκόρ. ψιλοκομμένο
  • 1½ κ.σ. εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία .Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση .Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες
  • 1½ κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. πάστα αντζούγιας ή γαύρου
  • ½ κ.σ. μουστάρδα
  • 4-5 σταγόνες Worcestershire sauce
  • 4-5 σταγόνες ταμπάσκοΚαυτερή σάλτσα, χρησιμοποιείται κυρίως στην μεξικάνικη κουζίνα. Κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και πλέον χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα φιλέτα και τα αλευρώνουμε.
  2. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε καυτό ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Κάνουμε τη σάλτσα αναμιγνύοντας όλα τα υλικά μαζί (η ποσότητα αυτή βγάζει περίπου 10 κ.σ. σάλτσα).
  4. Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρουμε.
  5. Βάζουμε σε πιατέλα τα ψάρια και τη σάλτσα ρεμουλάντ στο πλάι.

Αυτό το ήξερες

Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα. 2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3000 Εμφανίσεις σήμερα: 0