Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Bistecca fiorentina (Φιωρεντίνικο t-bone)
Διαδικασία συνταγής
- Βγάζουμε το κρέας απο το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν το ψήσουμε ωστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Λαδώνουμε καλά τη μπριζόλα και αφήνουμε την ψησταριά να κάψει καλά. Η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή. Και η ψησταριά επίσης λαδωμένη.
- Την μπριζόλα θα τη γυρίσουμε μία φορά. Την ψήνουμε 8 λεπτά από κάθε πλευρά για να είναι μέτρια ψημένη. Αλατίζουμε μόλις ψήσουμε και μόλις βγάλουμε απο τη σχάρα αφήνουμε για άλλα 7-8 λεπτά να σταθεί και να ανακτήσει τους ζωμούς του το κρέας. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε ιδανικά με πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα με κρεμμύδι και βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος..
Ιταλία (Τοσκάνη)
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6507
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο