Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Αθερίνα τηγανητή
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό αθερίνες
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 2/3 φλιτζ. γάλα
- 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τις αθερίνες. Τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Αλατοπιπερώνουμε, περνάμε από το γάλα και έπειτα αλευρώνουμε.
- Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με λεμόνι (προαιρετικά).
Αυτό το ήξερες
1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4503
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο