Αστακομακαρονάδα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 μέτριου μεγέθους αστακοί
  • 500γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα
Δωδεκάνησα (Γενικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τους αστακούς να βράσουν σε 5 λίτρα νερό για μισή ώρα. Τους στραγγίζουμε αλλά δεν πετάμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  2. Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, προσθέτουμε την ντομάτα, το ξύδι, 1 ποτηράκι κρασιού από τον ζωμό των αστακών, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσειΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο..
  3. Στο νερό που βράσαμε τους αστακούς προσθέτουμε λίγο αλάτι και ελάχιστο λάδι για να βράσουμε τα σπαγγέτι. Παράλληλα, καθαρίζουμε τους αστακούς και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος τους μέσα στην σάλτσα.
  4. Σερβίρουμε είτε ανακατεύοντας τα σπαγγέτι με τη σάλτσα είτε βάζοντας τα ζυμαρικά μας σε πιατέλα και περιχύνοντας από πάνω με τη σάλτσα.
Γενικά
Δωδεκάνησα

Αυτό το ήξερες

Τα ζυμαρικά αποξηραίνονται για 2 ημέρες στον αέρα. Έπειτα διατηρούνται σε αεροστεγώς κλεισμένη σακούλα ή βάζο για αρκετό καιρό.
Για 3000 χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται στην ιατρική στην Κίνα. Και στον υπόλοιπο κόσμο έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η υπέρταση.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3605 Εμφανίσεις σήμερα: 1