Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.
  Κρέπες με ψητό μπέικον, αυγό και φέτα
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- αλεύρι περίπου 3 κούπες
 - 3 κούπες γάλα
 - 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
 - 1 αυγό
 - ½ κ.γ. αλάτι
 - ½ κ.γ. ζάχαρη
 - 1 βανίλια
 - λίγο ελαιόλαδο ίσα ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα
 
για τη γέμιση μίας κρέπας
- 1 φέτα μπέικον
 - ½ αυγό κομμένο σε φέτες
 - φέτα 1 κομμάτι σε μέγεθος μισού σπιρτόκουτου, τριμμένη
 - 2 φέτες ντομάτα
 - πιπέρι
 
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15 - 17 κρέπες
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τις κρέπες
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
 - Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
 - Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
 - Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
 - Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
 - Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).
 
για τη γέμιση
- Σε τηγάνι, χωρίς λίπος, ψήνουμε το μπέικον.
 - Βράζουμε το αυγό σφιχτό, το κρυώνουμε και το κόβουμε σε φέτες.
 - Τρίβουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να τη βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή..
 - Γεμίζουμε τις κρέπες και τυλίγουμε σε πούρο ή τρίγωνο.
 
Αυτό το ήξερες
Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...
  Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 6322 
Εμφανίσεις σήμερα: 1  
  
  
        
        




Νέο σχόλιο