1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Σαφρίδια με κάπαρη και ντομάτα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σαφρίδια
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ⅓ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1κ.γ.ζάχαρη
- 1 πρέζα πιπέρι
- λίγο αλεύρι (προαιρετικά)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τα σαφρίδια και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί σε πιατέλα.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλεύρι. Ανακατεύουμε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με ξύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την κάπαρη και το αλάτι.
- ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε στο τέλος τα ψάρια και σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με μαϊντανό.
Αυτό το ήξερες
Η κάπαρη είναι πολυετής θάμνος και ανθίζει το καλοκαίρι. Φύεται τόσο σε παραθαλάσσια μέρη όσο και σε βουνά. Η καλλιέργεια της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις μεσογειακές χώρες. Τα μικρά μπουμπούκια...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3629
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο