Ροζ φαρφάλες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 400γρ. αλεύρι τύπου 550 (Π55%) ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 200γρ. βρασμένα παντζάρια
  • αλάτι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

Διαδικασία για το ζύμωμα

  1. Βράζουμε τα παντζάρια. Τα κάνουμε πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό., προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κρατάμε 1 φλιτζάνι αλεύρι στην άκρη.
  3. Σχηματίζουμε ένα λοφάκι με το υπόλοιπο αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
  4. Ρίχνουμε στην τρύπα τον πουρέ, τα αυγά και μία πρέζα αλάτι. Τα διαλύουμε με ένα πιρούνι ελαφρά, ενώ ξεκινάμε να τα αναμιγνύουμε με το αλεύρι.
  5. Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που κρατήσαμε στην άκρη.
  6. Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική και σφιχτή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  7. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι κάθε φορά και το ανοίγουμε με αλευρωμένο πλάστη ή με την ειδική μηχανή παρασκευής ζυμαρικών.
  8. Αφήνουμε τα φύλλα να ξεκουραστούν για άλλα 10 λεπτά.
  9. Κόβουμε τη ζύμη με ροδάκι σε τετράγωνα κομμάτια των 5 εκατοστών.
  10. Παίρνουμε κάθε τετράγωνο και πιέζουμε τις δύο άκρες κεντρικά ενώνοντάς τες στο κέντρο (μπορείτε να δώσετε διαφορετικό σχήμα στα ζυμαρικά σας).
  11. Απλώνουμε τα ζυμαρικά σε καθαρό πανί με λίγο αλεύρι για να στεγνώσουν.

Διαδικασία για το βράσιμο

  1. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Βράζουμε για 4-5 λεπτά. Όταν ανέβουν τα ζυμαρικά στην επιφάνεια της κατσαρόλας, θα είναι βρασμένα αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο..
  4. Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε αμέσως στη σάλτσα, για να μη μας στεγνώσουν.
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Τα ζυμαρικά αποξηραίνονται για 2 ημέρες στον αέρα. Έπειτα διατηρούνται σε αεροστεγώς κλεισμένη σακούλα ή βάζο για αρκετό καιρό.
Αν τα παιδιά σας δεν τρώνε καθόλου τα παντζάρια, αυτός είναι ένας τρόπος για να συνηθίζουν τη γεύση τους και να παίρνουν κάποια από τα θρεπτικά συστατικά τους.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4528 Εμφανίσεις σήμερα: 5