Ριγκατόνι σε κόκκινη σάλτσα πάπρικας με κάπαρη κι ελιές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.γ. κάπαρη πλυμένη
  • ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί στην κατσαρόλα.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  3. Ρίχνουμε τις ελιές, την κάπαρη, την πάπρικα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  4. Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  5. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  6. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Σερβίρουμε με κάποιο σκληρό τυρί, π.χ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4883 Εμφανίσεις σήμερα: 1