Πιτσάκια φιογκάκια, συνταγή Άννυς

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία σφολιάτα σε τετράγωνα φύλλα (500γρ.)
  • 5 κ.σ. μουστάρδα
  • 5 κ.σ. κέτσαπ
  • 250γρ. κασέρι ή γκούντα κομμένο σε ραβδάκια
  • 10 φέτες ζαμπόν καπνιστό (ή γαλοπούλα)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κομμάτια (χωρίς τα σπόρια)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλείφουμε το κάθε φύλλο με μουστάρδα και κέτσαπ και τοποθετούμε στο κέντρο του ένα ραβδάκι κασέρι στο οποίο τυλίγουμε ένα κομμάτι ζαμπόν καπνιστό (ή γαλοπούλα). Προσθέτουμε και λίγη ντομάτα.
  2. Διπλώνουμε τις αντικρινές γωνίες κάθε φύλλου και τις πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα, καρφώνουμε με την οδοντογλυφίδα και την ντομάτα κατά το κλείσιμο για να μη φύγει. Γίνεται σαν φιόγκος. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 30 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένη, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση.
Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2060 Εμφανίσεις σήμερα: 0