Πέστο σπανάκι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. σπανάκι baby (μόνο φύλλα)
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι ψημένο
  • ½ λεμόνι χυμός και ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. από 1 λεμόνι
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ⅓ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το σπανάκι, το κουκουνάρι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο στο μπλέντερ, ενώ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά, τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί..
  3. Τοποθετούμε το μίγμα σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
  4. Δοκιμάζουμε το μίγμα στο αλάτι και προσθέτουμε εφόσον χρειάζεται.
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι σάλτσες πέστο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2108 Εμφανίσεις σήμερα: 0