Πέστο Σικελίας

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένοΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φούρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα.
  • 100γρ. αμύγδαλα άσπρα
  • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. κάπαρη (προαιρετικά)
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικός
  • ¼ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ

Διαδικασία συνταγής

  1. Μπλανσάρουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
  2. Βάζουμε σ' ένα μπλέντερ, το κουκουνάρι, τα αμύγδαλα, τη ντομάτα, την κάπαρη, τον μαϊντανό και το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος..
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, όσο το μπλέντερ δουλεύει. Ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί..
  4. Το σερβίρουμε σ' ένα μπολ.

Αυτό το ήξερες

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2814 Εμφανίσεις σήμερα: 0