Κοτόπουλο γεμιστό με σταφίδες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (1.5 κιλό περίπου)
  • 2 φλιτζ. ρύζι μπονέτ
  • 120γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 90γρ. σταφίδες
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 90γρ. βούτυρο
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. κρασ. λευκό κρασί
  • 4 ½ φλιτζ. νερό ή ζωμός κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
  3. Αλατοπιπερώνουμε καλά (και στο εσωτερικό του). Βάζουμε στην κοιλιά του 1 κρεμμύδι ολόκληρο και 1 κ.γ. βούτυρο. Βουτυρώνουμε και το υπόλοιπο κοτόπουλο.
  4. Βάζουμε στο φούρνο το ταψί και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα, περιχύνοντας ενδιάμεσα το κοτόπουλο με το ζουμί του.
  5. Σε ένα μικρό τηγάνι, καβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των  ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω. τα αμύγδαλα, προσθέτουμε τις σταφίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Ψιλοκόβουμε τα 2 κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, χωρίς να πάρουν χρώμα.
  7. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Μετά από 4 λεπτά προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και το κρασί.
  8. Προσθέτουμε ζεστό το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά.. Σιγοβράζουμε με μισοσπασμένο καπάκι, μέχρι να τραβήξει το ρύζι τα υγρά.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
  10. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα. Αναμιγνύουμε τα υγρά του από το ταψί με το ρύζι και το τοποθετούμε γύρω από το κοτόπουλο.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη καταγραφή πωλήσεων κοτόπουλου έγινε στις Η.Π.Α. το 1934 και κατέδειξε ότι οι πωλήσεις πλησίαζαν τα 30 εκατομμύρια κιλά ετησίως. Πρόσφατες καταγραφές τις ανεβάζουν στα 35 εκατομμύρια κιλά...
Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει εύκολα από τα οστά και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6225 Εμφανίσεις σήμερα: 5