Κεμπάπ βουβαλίσιο στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 8 κεμπάπ από βουβαλίσιο κρέας (έτοιμα εμπορίου) ή 500γρ. κιμάς βουβαλίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

διαδικασία για τον κιμά

  1. Αν έχουμε βρεί βουβαλίσιο κιμά ή έχουμε φτιάξει από κομμάτι βουβαλίσιου κρέατος σε σπιτική κουζινομηχανή που έχει εξαρτήματα για κοπή κιμά ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
  2. Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Πλάθουμε κεμπάπ γύρω από ξύλινα καλαμάκια.
  4. Λαδώνουμε την σχάρα του γκριλ και ακουμπάμε επάνω τα κεμπάπ. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200οC για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
  5. Αν θέλουμε να τα συνοδεύσουμε με πατάτες λεμονοριγανάτες βάζουμε τα κεμπάπ πάνω από τις πατάτες τα τελευταία 15 λεπτά που τις ψήνουμε.

διαδικασία για τα έτοιμα κεμπάπ

  1. Αν χρησιμοποιούμε έτοιμα κεμπάπ λαδώνουμε τη σχάρα του γκριλ, ακουμπάμε τα κεμπάπ και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200οC για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
  2. Αν θέλουμε να τα συνοδεύσουμε με πατάτες λεμονοριγανάτες, βάζουμε τα κεμπάπ πάνω από τις πατάτες τα τελευταία 15 λεπτά που τις ψήνουμε.

Αυτό το ήξερες

Το βουβαλίσιο κρέας είναι το καλύτερο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νάπολης. Το κρέας από βούβαλο είναι πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, ενώ η περιεκτικότητα του σε λίπη και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6025 Εμφανίσεις σήμερα: 3