Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Κεφτεδάκια της Ματίνας
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό κιμάς
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2-3 φέτες ψωμί καλά μουσκεμένο και στραγγισμένο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο ξύδι
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σερβίρουμε ζεστούς με τηγανιτές πατάτες.
Αυτό το ήξερες
Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.
Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4028
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο