Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.
Χταπόδι βραστό
Υλικά συνταγής
- 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
- 1 κρεμμύδι
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι (μπαχάρι)
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε το χταπόδι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, ολόκληρο το κρεμμύδι, το λάδι και το πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, προσθέτουμε το χταπόδι. Φροντίζουμε το νερό να καλύπτει ίσα ίσα το χταπόδι.
- Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη θερμοκρασία και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
- Σουρώνουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομματάκια.
- Σερβίρουμε με λαδόξυδο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 21834
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο