Γρήγορη τυρόπιτα πασπαλισμένη με σουσάμι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500γρ. φέτα ή λευκό τυρί
  • 1 αυγό
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. σουσάμι για πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 -8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπολ σπάμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε σε σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. με πηρούνι και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, σχοινόπρασοΜοιάζει με το κρεμμύδι αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Τα φύλλα του είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται εύκολα και για ντεκόρ. και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
  2. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε κατά μήκος τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. κλείνοντας καλά τις άκρες να μην φύγει η γέμιση.
  3. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μακρόστενο ταψάκι και ραντίζουμε με λίγο νερό το φύλλο από πάνω ώστε να κολλήσει το σουσάμι.
  4. Βάζουμε το ταψί μας χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180οC και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα μας και να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.
Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10016 Εμφανίσεις σήμερα: 2