Αράβικη πίτα με προβολόνε και παπαρουνόσπορο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 αράβικες πίτες
  • 4 φέτες (χοντρά κομμένες) provolone dolce
  • 2 φέτες καπνιστό χοιρομέρι
  • 4 φέτες ντομάτα
  • ½ πιπεριά κομμένη σε φέτες

για το ψήσιμο

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Γεμίζουμε κάθε αράβικη πίτα με 2 φέτες προβολόνε, 1 φέτα καπνιστό χοιρομέρι, 2 φέτες ντομάτα και πιπεριά.
  2. Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο και προσθέτουμε την μουστάρδα, τον παπαρουνόσπορο και πιπέρι.
  3. Αλείφουμε τις αράβικες με το μείγμα για το ψήσιμο και ψήνουμε σε τοστιέρα μέχρι να λιώσει το τυρί και να ξεροψηθεί εξωτερικά η πίτα. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Ο παπαρουνόσπορος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις υπνωτικές και ναρκωτικές του ιδιότητες. Έχει ιδιότητες αναλγητικές, διαλυτικές, κατασταλτικές και καταπραϋντικές για το νευρικού και μυϊκό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2027 Εμφανίσεις σήμερα: 0