Πίτσα α λα Ρομάνα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για την πίτσα

  • 4-5 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 10 αντζούγιες φιλέτα
  • 10 μαύρες ελιές ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.γ. κάπαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 φλιτζ. γκούντα

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για να αλείψουμε το ταψί)

για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμό εμπορίου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
cooklathina
Ποσότητα: 1 πίτσα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί . Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
  3. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη ντομάτα να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  4. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200οC. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  5. Προσθέτουμε τη σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο, αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω. Όταν η πίτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε από πάνω τη ρίγανη.

Αυτό το ήξερες

Ο φημισμένος ναπολιτάνος σεφ Ραφαέλ Εσπόζιτο, προς τιμήν της Ιταλίδας βασίλισσας Μαργαρίτα, έφτιαξε την πρώτη πίτσα με όνομα. Η πίτσα ήταν γαρνιρισμένη με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό, ώστε να...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1900 Εμφανίσεις σήμερα: 0