Πένες με πέστο μαντζουράνας

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. πένες (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)

για το πέστο

  • 1 ματσάκι μαντζουράνα
  • ⅓ φλιτζ. κουκουνάρι καβουρδισμένοΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των  ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω μια τροφή σε λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ⅓ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεκινάμε με τη διαδικασία για το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο, με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού). Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί.. Βάζουμε σ' ένα μπλέντερ τη μαντζουράνα, το κουκουνάρι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, όσο το μπλέντερ δουλεύει. Ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστο.
  3. Το βγάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον χρειάζεται.
  4. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τις πένες. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  5. Στραγγίζουμε, στον αναγραφόμενο στη συσκευασία χρόνο βρασμού, να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο., κρατώντας όμως ⅓ του ποτηριού από το νερό τους.
  6. Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το πέστο, το νερό και τις πένες.
  7. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τη σάλτσα πέστο μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο για 4 μέρες.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να δώσουμε άρωμα στα ζυμαρικά, πριν βράσει το νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο με δύο σκελίδες σκόρδο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3195 Εμφανίσεις σήμερα: 0