Πανίνι με μοτσαρέλα και προσούτο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μπαγκέτα ψωμί
  • 1-2 φλιτζ. ρόκα
  • 8 φέτες πάρα πολύ λεπτά κομμένο προσούτο κρούντοΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου το οποίο στεγνώνεται στον αέρα για τουλάχιστον 6 μήνες. Είναι γνωστό ότι φτιαχνόταν από την Ρωμαική εποχή. Το πιο γνωστό ευρέως είναι της Πάρμας.
  • 6-8 φέτες μοτσαρέλα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε 2 περίπου κομμάτια. Κόβουμε στη μέση κάθε κομμάτι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Μοιράζουμε τη ρόκα και προσθέτουμε τη μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες.. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από πάνω βάζουμε από τέσσερις φέτες προσούτο σε κάθε μπαγκέτα.
  2. Αν δεν θέλουμε να το καταναλώσουμε απευθείας ή θέλουμε να το πάρουμε μαζί μας, το τυλίγουμε με λαδόχαρτο καλά.

Αυτό το ήξερες

Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 11095 Εμφανίσεις σήμερα: 1