Η ιστορία της ρώσικης σαλάτας
Η ρώσικη σαλάτα, στην πρώτη της μορφή, δεν είχε καμία σχέση με την σαλάτα που τρώμε σήμερα. Εμπνευστής της σαλάτας αυτής ήταν ο Λυσιέν Ολιβιέ, σεφ του πολυτελούς εστιατορίου «Ερμιτάζ» της Μόσχας! Ο Ολιβιέ έφτιαξε την σαλάτα περίπου το 1860 και η πρωτότυπη συνταγή του dressing της σαλάτας παραμένει ακόμη και σήμερα άγνωστη. Το σίγουρο είναι πως η σαλάτα περιείχε γαλοπούλα, δύο πατάτες, ένα μικρό αγγούρι, 3-4 φύλλα μαρουλιού, 3 ουρές από καραβίδες, ¼ ζελέ ζωμού κρέατος, 1 κουταλιά κάπαρη, 3-4 ελιές, καλά βρασμένα αυγά και μαγιονέζα.
Το 1904 το εστιατόριο «Ερμιτάζ» έκλεισε, η φημισμένη σαλάτα του Ολιβιέ εκλαϊκεύτηκε με τα χρόνια και κατέληξε να περιέχει περισσότερο οικονομικά υλικά και να φτάσει στην μορφή που την ξέρουμε σήμερα.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Ρώσικη σαλάτα
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά, Σαλάτες, Αλοιφές