Τα λουκάνικα φτιάχνονταν παλιότερα την περίοδο των Χριστουγέννων
Τα λουκάνικα φτιάχνονταν παλιότερα την περίοδο των Χριστουγέννων.
Την ημέρα των Χριστουγέννων ή την παραμονή έσφαζαν τα γουρούνια.
Τα έσφαζαν τα ξεψάχνιζαν και έψηναν για την ημέρα των Χριστουγέννων χοιρινό κρέας.
Το υπόλοιπο το συντηρούσαν σε αλάτι και κάποια μέρη τα έκαναν λουκάνικα τα οποία και τα κρατούσαν μέχρι και τη σαρακοστή.
Συγκεκριμένα στην Κρήτη στα κάλαντα γίνεται αναφορά στο απάκι και στο λουκάνικο!
"..άψε βαγίτσα το κερί, άψε και το λυχνάρι
και κάτσε και ντουχιούντιζε ίντα θα μας εβγάλεις
για απάκι για λουκάνικο για χοιρινό κομμάτι
κι από τον πύρο του βουτσιού να πιούμε μια γεμάτη..."
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Λουκάνικα Μάνης τηγανητά
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Λουκάνικα κρασάτα στο φούρνο
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Λουκάνικα, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Λουκάνικα Μάνης στο φούρνο
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά