Πως φτιάχνουμε ασβεστόνερο;

Αγοράζουμε από μάντρα δομικών υλικών ασβεστοπολτό (σβησμένο ασβέστη). Ανακατεύουμε με 2 - 3 λίτρα νερό με 2-3 κουταλιές ασβέστη, και το αφήνουμε να ηρεμήσει.

Θα βράζει σαν να το έχουμε στη φωτιά όταν θα το ενώσουμε με το νερό. Μπορεί να χρειαστεί και 2 μέρες.

Παίρνουμε το πάνω μέρος, που είναι το ασβεστόνερο. Για πιο γρήγορα το σουρώνουμε και ξαναβάζουμε νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε ένα σχεδόν διάφανο, με κάπως μπεζ-πρασινωπό χρώμα υγρό.

Η διαδικασία είναι επικίνδυνη για εγκαύματα. Αν δεν βρούμε σβησμένο ασβέστη διαλύουμε σε μεγάλη λεκάνη ή σε ένα τενεκέ 100γρ. ασβέστη (σε πέτρα) με 3 λίτρα νερό.

Σουρώνουμε και παίρνουμε το ασβεστόνερο μετά από μία μέρα. Το ασβεστόνερο βοηθά ώστε να μην λιώνουν τα φρούτα στα γλυκά και να κρατιούνται «ζωντανά».