Πατατοκροκέτες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

για τις κροκέτες

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

για το πανάρισμα

  • αλεύρι
  • φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού.
  • 1 αυγό χτυπημένο
cookon
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε τις πατάτες και έπειτα τις διαλύουμε να γίνουν πουρέςΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό..
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις κροκέτεςΤηγανιτό έδεσμα. Αποτελούνται από μείγματα με αλεσμένα κρέατα ή μόνο με τυριά, λαχανικά. Φτιάχνονται σε διάφορα σχήματα και τηγανίζονται παναρισμένα. Ζυμώνουμε καλά και αρχίζουμε να πλάθουμε σε κυλίνδρους τις κροκέτες μας ή σε στρόγγυλα σχήματα. Όσο πλάθουμε βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νεράκι για να μην κολλάει η ζύμη πάνω τους.
  3. Περνάμε από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά.
  4. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε καυτό λάδι μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. οι κροκέτες μας από έξω.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Σχόλια

Από τον Ελενη Καρα την ημ/νία 01/04/2018 - 15:15
Ευκολη και γρηγορη!δοκιμαζω και σας λεω συντομα!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5535 Εμφανίσεις σήμερα: 0