Κουνουπίδι σαλάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.2 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό κουνουπίδι (ζυγισμένο αφού καθαριστεί)
  • 3 λίτρα περίπου νερό
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και προσθέτουμε μπόλικο αλάτι, περίπου ¼ φλιτζ.
  2. Κόβουμε το κουνουπίδι στη μέση ή σε φουντίτσες και το πλένουμε.
  3. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός του).
  4. Στραγγίζουμε το κουνουπίδι και το κρυώνουμε.
  5. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας, αφού περιχύσουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. στο κουνουπίδι το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Αυτό το ήξερες

Λόγω των πολλών αντικαρκινικών του ιδιοτήτων, το κουνουπίδι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του στήθους, του πάγκρεας, του πνεύμονα, του ήπατος, του προστάτη και του παχέος εντέρου....

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

1. Για να δείτε αν το κουνουπίδι είναι έτοιμο, τρυπήστε με πιρούνι τους τρυφερούς κορμούς του και όχι τον κεντρικό κορμό. Αν τρυπιούνται εύκολα είναι έτοιμο.
2. Μην προσθέτετε αλάτι, λεμόνι και λάδι αν δεν πρόκειται να σερβίρετε αμέσως τη σαλάτα. Θα μαραθεί εντελώς.

Σχόλια

Από τον Σωτήρης την ημ/νία 12/28/2017 - 15:55
Εξαιρετικά χρήσιμα τα tips. Ο χρόνος βρασμού όμως που γράφετε είναι πολύ μικρός. Η γνώμη μου είναι ότι αν το κουνουπίδι είναι κομμένο σε φούντες (μεγάλες) χρειάζεται 7-10 λεπτά, αν είναι ολόκληρο (που δεν το προτείνω) ακόμα περισσότερο. Επίσης, μου αρέσει να τρώω και τα φύλλα και τον χοντρό κορμό, τα οποία θέλουν αρκετό βράσιμο, ανάλογα το μέγεθος, οπωσδήποτε πάνω από 10 λεπτά.

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 28131 Εμφανίσεις σήμερα: 53