Πράσινη σαλάτα με σως γιαουρτιού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (3 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 3 φλιτζ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο
  • 1 ρίζα μαρούλι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ζάρια
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

για τη σως

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη σως. Χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Βάζουμε πλυμένα καλά τα λαχανικά σε σαλατιέρα προσθέτουμε τη ντομάτα και τη πιπεριά. Αλατίζουμε ελαφρώς και περιχύνουμε με τη σως. Ανακατεύουμε καλά να πάει η σως παντού και σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα. Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...
Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...

Σχόλια

Από τον Σεφ την ημ/νία 12/27/2017 - 20:05
Καλό φαίνεται αλλά να δούμε στην πράξη !

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 15107 Εμφανίσεις σήμερα: 4