Καστανό ρύζι με μανιτάρια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (9 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. καστανό ρύζι
  • 4 φλιτζ. ζεστό νερό ή ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών
  • 2 φλιτζ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜουλιάζουμεΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. το ρύζι για 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο λάδι το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
  2. Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μείνει με λίγο νεράκι.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας.
  4. Μόλις ρουφήξει όλα τα υγρά το ρύζι το σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το καστανό ρύζι έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σύγκριση με τους κλασικούς τύπους ρυζιών και επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πράγμα που οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την επεξεργασία δεν...

Σχόλια

Από τον Lil την ημ/νία 11/21/2017 - 08:37
Πόση ώρα πρέπει να σιγοβράσει συνήθως;
Από τον cookefi την ημ/νία 11/25/2017 - 07:12
Καλημέρα, εφόσον το μουλιάζουμε δεν χρειάζεται πολύ ώρα. Ανάλογα και με την μάρκα που θα επιλέξετε σιγοβράζουμε από 10-15 έως 20 λεπτά περίπου.

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 30210 Εμφανίσεις σήμερα: 2