Εύκολα κουλουράκια πορτοκαλιού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.9 (47 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1 βανίλια
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1-2 κρόκοι αυγού
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε με σύρμα την ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε.
  2. Έπειτα προσθέτουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλεύρι ακόμη.
  3. Διαλύουμε την σόδα φαγητού μέσα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή πάνω από το σκεύος που χρησιμοποιούμε, γιατί θα αφρίσει και αν χυθεί θέλουμε να πέσει μέσα στο μείγμα μας.
  4. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια και μην μας ανοίγει (να μην «σκάει»).
  5. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC. Πλάθουμε την ζύμη μας σε πλεξούδες και βάζουμε στο ταψί.
  6. Χτυπάμε τον κρόκο με πηρουνάκι και αλοίφουμε τα κουλουράκια μας. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ακόμη και αν μας φαίνεται ότι θέλουν κι άλλο ψήσιμο τα βγάζουμε στα 20 λεπτά για να είναι μαλακά εσωτερικά.

Αυτό το ήξερες

Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 10/01/2017 - 07:14
Τελεια
Από τον ασημουλα σειτανιδη την ημ/νία 02/04/2018 - 18:07
τελεια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 119651 Εμφανίσεις σήμερα: 219