Σουπιές στιφάδο με πατατούλες και καρότα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σουπιές
  • 4 πατάτες κομμένες με κουταλάκι παριζιέν
  • 3 καρότα κομμένα με κουταλάκι παριζιέν
  • 700γρ. κρεμμυδάκια στιφάδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 50ml ξύδι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τις σουπιές, τις ζεματάμε για 10 λεπτά και τις κόβουμε σε μπουκιές ή λωρίδες.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις σουπιές και τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σκόρδο, τη ντομάτα, το ξύδι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε με νερό να καλύψει ίσα ίσα τα υλικά μας.
  4. Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και τα λαχανικά, για 40 λεπτά περίπου.
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι σουπιές είναι εξαιρετική πηγή ψευδάργυρου και αμινοξέων, τα οποία συνδέονται με το αναπαραγωγικό σύστημα. Επίσης, οι σουπιές είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α, βιταμίνης C και...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν αγοράσουμε φρέσκιες σουπιές, για να τις καθαρίσουμε πρέπει να βγάλουμε το κόκαλο από την ράχη τους, την πέτσα, τα εντόσθια και το σακουλάκι με το μελάνι. Οι κατεψυγμένες αναφέρουν αν είναι καθαρισμένες στην συσκευασία.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5581 Εμφανίσεις σήμερα: 1