Πένες με τόνο και κόκκινη σάλτσα αρωματισμένη με κόλιανδρο

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. πέννες (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
  • 250γρ. τόνος (1 κονσέρβα)
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο ή 1 κ.γ. ξερό
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
  • ⅓ φλιτζ. λευκό κρασί
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον τόνο.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  5. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον κόλιανδρο.
  6. Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  7. Στραγγίζουμε 1 λεπτό πριν απο τον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  8. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά.
  9. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Συμμετέχεις και εσύ...

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν θέλουμε τα ζυμαρικά να έχουν περισσότερο άρωμα, τα βράζουμε σε ζωμό λαχανικών.

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Ταλιατέλες σε κόκκινη σάλτσα τόνου Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Ντομάτα - Ντοματίνια, Τόνος, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)
Σπαγγετίνι ολικής με σάλτσα τόνου και πιπεριές Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Ντομάτα - Ντοματίνια, Τόνος, Πιπεριά, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)
Ριγκατόνι με ελιά και βασιλικό Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη, Άχνη - Ζάχαρη, Ελαιόλαδο - Λάδι, Σκόρδο, Κρεμμύδι ξερό, Ελιές, Βασιλικός, Ντομάτα - Ντοματίνια
Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Ντομάτα - Ντοματίνια, Βασιλικός, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι
Πένες με χωριάτικη σάλτσα Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Αλάτι, Ντομάτα - Ντοματίνια, Κρεμμύδι ξερό, Πιπεριά, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρασί λευκό, Ελιές, Τυρί (όλα τα είδη), Φέτα, Κάπαρη, Άχνη - Ζάχαρη, Πιπέρι
Λιγκουίνι με κόκκινη σάλτσα ελιάς Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ελιές, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι
Σπαγγέτι με σάλτσα τόνου, κάπαρη και πιπεριά φλωρίνης Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Αλάτι, Ντομάτα - Ντοματίνια, Τόνος, Πιπεριά, Κάπαρη, Δυόσμος, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)
Κοφτά ριγέ με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Ντομάτα - Ντοματίνια, Πιπεριά, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι
Πολύχρωμα κοχυλάκια Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Ντομάτα - Ντοματίνια, Πιπεριά, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι
Ταλιατέλες με θράψαλα και κόκκινη σάλτσα Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Ντομάτα - Ντοματίνια, Θράψαλα, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Πάπρικα, Βασιλικός, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Αλάτι, Πιπέρι