Κοτόπουλο με εστραγκόν και κρέμα γάλακτος

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

υλικά για το κοτόπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

υλικά για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • ½ φλυτζ. λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Για τη μαρινάδα: ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και το κοτόπουλο σ' ένα μπολ και τα βάζουμε για 2 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
  2. Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  4. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, ρίχνουμε το εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Έχει γλυκιά κ καυτερή γεύση. Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες. κι ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  6. Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ζεσταίνουμε ελαφρά, χωρίς να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  7. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7067 Εμφανίσεις σήμερα: 2