Κατσικάκι με κουκιά, αγκινάρες και σέσκουλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό κατσικάκι μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 200γρ. σέσκουλα κομμένα χοντρά
  • 6-8 αγκινάρες
  • 500γρ. κουκιά φρέσκα (τους σπόρους)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε το κατσικάκι το αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε μικρές τρύπες στις οποίες μπίγουμε σκορδάκι.
  2. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σωτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ξεκολάνε μόνα τους από τη κατσαρόλα.
  3. Παράλληλα καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βουτάμε στο χυμό από μισό λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε.
  4. Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτουμε σε αυτήν τα λαχανικά, τα μυρωδικά, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε να μαραθούν.
  5. Προσθέτουμε το κατσικάκι, το χυμό λεμονιού, το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε γάστρα και ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180  °C.

Αυτό το ήξερες

Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Η θρεπτική αξία των κουκιών είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία και φυλλικό οξύ. Συμβάλλουν, όπως και όλα τα όσπρια, στην καλή λειτουργία...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5395 Εμφανίσεις σήμερα: 0