Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα καβούρια;

Τα φρέσκα καβούρια πρέπει να μυρίζουν θάλασσα ευχάριστα. Το κεφάλι και ο θώρακας πρέπει να έχουν ανοιχτό χρώμα και καθόλου κυλίδες. Τα πόδια των καβουριών πρέπει να είναι σκληρά και καλά κολλημένα στο σώμα. Η μεμβράνη του θώρακα πρέπει να είναι διαφανής, ανθεκτική και τεντωμένη. Τέλος, καλό είναι να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια τις κεραίες και τα πόδια  τους.

Αφού βρείτε νωπά καβούρια καταναλώστε τα το πολύ μέσα σε δύο μέρες.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Κριθαράκι με καβούρια
Κριθαράκι με καβούρια

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Μαλακόστρακα