Το σταμναγκάθι και η μαγειρική

Το σταμναγκάθι ανήκει στην οικογένεια του ραδικιού και ενώ φύεται και σε άλλες περιοχές πέρα από την Κρήτη, οι Κρητικοί είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν στην διατροφή τους  και το έκαναν γνωστό σε καλά εστιατόρια και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά σιγά σιγά και στο εξωτερικό. Το σταμναγκάθι έχει πικρή γεύση και όσοι δεν αντέχουν την πικράδα του μπορούν να δώσουν μια σπιρτάδα με μερικά φύλλα σταμναγκάθι σε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα. 

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Σταμναγκάθι σαλάτα

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σαλάτες, Σαλάτες ωμές