Τι είναι το προζύμι;

Το προζύμι είναι μια συμβιωτική καλλιέργεια μικροοργανισμών από τις οικογένειες των σακχαρομυκήτων και των λακτοβάκιλλων. Το προζύμι ουσιαστικά είναι νερό με αλεύρι που στην κατάλληλη θερμοκρασία μετά από περίπου 9 με 10 μέρες κατάλληλης αλλά απαραίτητης επεξεργασίας αναπτύσει τους παραπάνω μικροοργανισμούς και έχουμε μια σταθερή καλλιέργεια.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Ψωμί ολικής με προζύμι

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Ψωμί