Πληροφορίες για την κάπαρη

Η κάπαρη είναι πολυετής θάμνος και ανθίζει το καλοκαίρι. Φύεται τόσο σε παραθαλάσσια μέρη όσο και σε βουνά. Η καλλιέργεια της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις μεσογειακές χώρες. Τα μικρά μπουμπούκια της κάπαρης συλλέγονται από τα μέσα του Ιουνίου έως τα μέσα Αυγούστου και ξεπικρίζονται με αλάτι για μερικές μέρες (περίπου 6). Έπειτα διατηρούνται για καιρό σε βάζο με ξύδι και νερό.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Ντοματοσαλάτα με κάπαρη και παξιμάδι

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σαλάτες, Σαλάτες ωμές

Πένες με χωριάτικη σάλτσα

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες

Κριθαράκι με ελιές και κάπαρη

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ψιλά ζυμαρικά

Σαφρίδια με κάπαρη και ντομάτα

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια