Παραλλαγές του χαλβά

Μέσα στο χαλβά ή σαν διακόσμηση μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, κυρίως αμύγδαλα και σταφίδες. Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε με μπαχαρικά όπως βανίλια, γαρύφαλλα, κανέλα, κάρδαμο ή κρόκο. Ξεχωριστό άρωμα και γεύση δίνουν επίσης το μέλι, το κακάο ή σοκολάτα, το ξύσμα ξινών φρούτων ή/και κομματάκια από αυτά, χυμοί φρούτων ή άλλα φυσικά αρωματικά όπως το ροδόνερο ή τα αφεψήματα λουλουδιών.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Χαλβάς σιμιγδαλένιος

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά

Χαλβάς πολίτικος νηστίσιμος

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά

Δροσερός χαλβάς με ζελέ

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καρύδια

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά