Η καρπουζόπιτα ανά την Ελλάδα

Η καρπουζόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Κυκλάδων. Είναι σπεσιαλιτέ της Μήλου, αλλά φτιάχνεται σχεδόν σε όλα τα Κυκλαδίτικα νησιά αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στη Μεσσηνία την αποκαλούν "καρπουζαλευριά" και στη Φολέγανδρο "καρπουζένια". Το μυστικό για την επιτυχία της συνταγής είναι να έχουμε ένα καλό, ώριμο και κόκκινο καρπούζι για να τη φτιάξουμε.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Καρπουζόπιτα Μήλου

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Γλυκά, Φρούτων