Η ιστορία της τιραμισού

Η «τιραμισού» (tiramisu) είναι ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά γλυκά. Η πιο διαδεδομένη εκδοχή για την ιστορία του γλυκού λέει πως γεννήθηκε στη Siena το 17ο αιώνα, όταν επισκέφθηκε την πόλη ο αρχιδούκας της Τοσκάνης Cosimo III. Οι ζαχαροπλάστες θεώρησαν ότι έπρεπε να φτιάξουν ένα γλυκό που να αρμόζει σε έναν ευγενή μεν, αλλά ταυτόχρονα με απλά υλικά. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «τράβα με ψηλά».

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Τιραμισού

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Κρέμες