Η ιστορία της παέλιας (paella)

Η παέλια είναι το πλέον παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, με θαλασσινά, με κοτόπουλο και λαχανικά. Αρχικά η παέλια φτιαχνόταν στην περιοχή Levante της Ισπανίας απο τα υπολείμματα των φαγητών (κοτόπουλο, θαλασσινά, λαχανικά) μαζί με ρύζι, το οποίο υπήρχε σε αυθονία στην φτωχική αυτή περιοχή.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Παέλια με παγκάσιους και κοτόπουλο
Παέλια με παγκάσιους και κοτόπουλο

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια, Ζυμαρικά και ρύζια, Ρύζι, Πιλάφι

Αυθεντική παέλια

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα, Ζυμαρικά και ρύζια, Ρύζι, Πιλάφι