Αρνάκι στο φούρνο και πιλάφι με σταφίδες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για το αρνάκι

  • 2 μπούτια από αρνάκι γάλακτος ή στήθος από αρνάκι γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το πιλάφι

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 3 φλιτζ. ρύζι κίτρινο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100γρ. σταφίδες μαύρες
  • 100γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 4 φλιτζ. ζωμό κότας ή νερό
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το αρνάκι. Το αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
  2. Το αλείφουμε με βούτυρο ή ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 °C για 2,5 ώρες.
  3. Ζεματάμε τη συκωταριά, την αφήνουμε να κρυώσει και την ψιλοκόβουμε.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. , αλλά όχι να πάρει χρώμα.
  5. Προσθέτουμε τη συκωταριά και τον άνηθο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-10 λεπτά.
  6. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και ρίχνουμε το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το βούτυρο και το μείγμα με τη συκωταριά.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
  8. Μόλις ετοιμαστεί το πιλάφι μας, το σκεπάζουμε με πετσέτα.
  9. Σερβίρουμε το αρνάκι συνοδεύοντάς το με πιλάφι.

Αυτό το ήξερες

Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Την πρώτη ώρα ψησίματος του αρνιού μπορούμε να έχουμε τυλιγμένο το αρνάκι με αλουμινόχαρτο ώστε να μαλακώσει περισσότερο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5315 Εμφανίσεις σήμερα: 1