Αρνάκι με πατατούλες μελωμένο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (10 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το αρνάκι

  • 1½-2 κιλά αρνίσιο μπούτι
  • 2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα του)
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 4 κ.σ. για τις πατάτες
  • 1 φλιτζ. ζωμός κότας
  • 4 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το άλειμμα

  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε σε μούλτι το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού και την μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε το αρνάκι, το αλείφουμε ομοιόμορφα με το μείγμα και απλώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού από πάνω. Τυλίγουμε με μεμβράνη και το μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για ένα βράδυ.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Αφήνουμε το κρέας εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το βάζουμε σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα του. Πετάμε μόνο τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το κρασί και τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για μιάμιση ώρα με δύο ανάλογα με το μέγεθος του αρνιού.
  3. Χτυπάμε σε μούλτι τα υλικά για το άλειμμα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε 4 κ.σ. λάδι στις πατάτες. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε τις πατάτες, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., τη ρίγανη και τη δάφνη. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλη μία ώρα μέχρι να γίνουν οι πατάτες.
  4. Ενδιάμεσα προς το τέλος του ψησίματος αλείφουμε το αρνάκι με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι η κρούστα να μελώσει.
  5. Πριν το σερβίρισμα το αφήνουμε να σταθεί εκτός φούρνου για 15 λεπτά για να ανακτήσει τα υγρά του.

Αυτό το ήξερες

Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Η ρίγανη εδωδιμεί σε όλα τα ήπια κλίματα και κυρίως στην λεκάνη της μεσογείου. Ο δυνατός ήλιος βοηθάει στο καλύτερο και πιο έντονο άρωμα της ρίγανης.  Η ρίγανη έχει απολυμαντικές ιδιότητες και...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 04/28/2019 - 11:49
ΥΠΕΡΟΧΟ

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 23441 Εμφανίσεις σήμερα: 9